2011-01-07 13:54:27• hírek • Szatmar.ro

Iskolák a zöld jövőért

A tavalyi nagy sikeren felbuzdulva idén újra megrendezik a gyermekeket a környezetbarát szemléletre nevelő Iskolák a zöld jövőért elnevezésű programot.

Az első, a 2009/2010-es programra megyei szinten összesen 43 tanügyi intézmény iratkozott fel. Közülük 17 óvoda, illetve napközi, 24 általános iskola és 2 gimnázium. A diákok szervezetten különböző környezetvédelmi tevékenységet folytattak, amelynek célja a helyes gondolkodásmódra való nevelés volt, illetve ennek továbbadása a gyermekek által, tudtuk meg Culda Adrianatól, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Igazgatóság sajtószóvivőjétől.

Az országos szinten több, mint 2000 beküldött jelentést értékelve ranglistát is felállítottak a legjobban teljesítő intézmények között.
Szatmár megye három vezető hellyel is büszkélkedhet, hiszen a szatmárnémeti 6-os számú napközi első helyezést, a 7-es számú napközi nyolcadik helyet, a Tasnádi Általános Iskola pedig hetedik helyezést ért el a megmérettetésen.

Az idei program szintén országos szintű és az előzőhöz hasonlóan ugyancsak magába foglalja úgy a 3-7 éves közötti korosztályt, mint a 7-11 és a 11-18 éves közöttit.

Az érdekelt intézmények 2011. január. 3-28-a között iratkozhatnak fel díjmentesen a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Igazgatóság Kossuth Lajos (Mircea cel Batran) utca 8. szám alatti irodájában, ahol további információkat is kaphatnak a rendezvényekről. Interneten szintén lehet jelentkezni, a www.apmsm.anpm.ro, illetve a www.scolipentruunviitorverde.ro oldalakon.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: